Terwijl het RG-demoteam en enkele dansgroepen van Corpus Sanum Music (in Th)Als meer kleur gaven, stonden enkele gymnasten van de club voor een zware opdracht.


Na het Vlaams en Belgisch Kampioenschap Trampoline en Dubbelmini van het voorbije weekend hebben 3 gymnasten van de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum een selectie behaald voor de World Age Group Competition (het WK voor de jeugd).

Dit WK heeft plaats in Birmingham (Groot-Brittanië) eind november. Was de vreugde groot voor deze selecties dan waren de resultaten op dit BK eerder teleurstellend.
 
Vlaams kampioene Yoni Verdonck (miniemen) sprong op Dubbelmini. ver onder haar mogelijkheden en werd ontgoochelend slechts 3de. Belgisch kampioene in de categorie miniemen werd een andere Kempische met An Hulsens van Altis Hulshout.

De beste prestatie van het weekend kwam ongetwijfeld van junior Dorien Glassee die in de voorronde vriend en tegenstander verbaasde. Zij sprong niet alleen de hoogste moeilijkheid, maar plaatse zich op een onverwachte 2de plaats in de voorronde. In de finale ging het helemaal mis en strandde Dorien op een 4de plaats nipt naast het podium.

Senior en topfavoriete Anouschka Boons kon na haar eerste doorgang de ambities voor een nieuwe Belgische titel opbergen met een 0-sprong. Ze geraakte niet in de finale, maar dankzij haar 2de doorgang kwam ze nog terecht op een 4de plaats. Met haar goede prestatie op het Vlaams Kampioenschap wist ze toch een WAGC-selectie te verzilveren.
 
Op Trampoline kon miniem Yoni Verdonck de verwachtingen niet inlossen en ondanks een nieuwe oefening met de op één na hoogste moeilijkheid geraakte ze net niet in de finale en werd teleurstellend slechts 6de. Ook hier een selectie voor de WAGC was een pleister op een houten been.
 
Volgend weekend strijden andere gymnasten van Corpus Sanum op het Vlaams kampioenschap C niveau en de Coupe KBT in Schelle.
 
 
 
Foto: Yoni Verdonck won brons.